ВАЖЛИВО!

ІНФОГРАФІКА

Дорожня карта для людей, переміщених в межах країни (доповнена по всій Україні)

ДОВІДНИК
демобілізованого учасника антитерористичної операції

 

>

   
12.02.2019

В Центральному районі Миколаєва мати відмовилася від новонародженого сина: у минулому її вже позбавили батьківських прав по відношенню до доньки

До служби у справах дітей адміністрації Центрального району звернулася 37-річна місцева жителька Миколаєва з проханням влаштувати її новонародженого сина, 24.02.2018 р.н., до Миколаївського обласного Будинку дитини. За словами жінки, причина влаштування дитини до закладу - тяжке матеріальне становище, відсутність житла та місця роботи.

Спеціалістами служби було роз'яснено жінці, що відповідно ст. 219 Сімейного кодексу України їй необхідно створити умови для повернення дитини із закладу, а в разі необґрунтованої відмови забрати сина в зазначений строк, та відмова від участі у вихованні та утриманні без поважних причин, адміністрація Миколаївського обласного Будинку дитини буде клопотати перед службою у справах дітей адміністрації Центрального району стосовно позбавлення її батьківських прав відносно дитини.

Новонародженого хлопчика було вміщено до Миколаївського обласного Будинку дитини терміном на шість місяців. За час перебування дитини у закладі мати жодного разу свого сина не відвідала та не цікавилася його життям та здоров'ям. До служби у справах дітей адміністрації Центрального району жінки не зверталася стосовно повернення їй сина.

Відзначимо, що жінка раніше вже позбавлялася батьківських прав відносно доньки. На даний час її старша дитини перебуває під опікою бабусі, яка написала заяву в якій відмовиляється забирати новонародженого хлопчика до себе через поганий стан здоров'я та похилий вік.

Відповідно до інформації з Центрального ВП ГУНП в Миколаївській області жінка, 1982 р.н., помічалася в місцях розпиття алкогольних напоїв, підтримує дружбу з підозрілими особами, які ведуть антигромадський спосіб життя, притягалась до адміністративної відповідальності за ст. 180 КУпАП.

Наразі вирішується питання щодо позбавлення батьківських прав жінки по відношенню до сина.

Служба у справах дітей адміністрації Центрального району